Zaposleni v Cimosu še brez konkretnih informacij

Potem, ko so pred približno dvema tednoma delavci mariborskega obrata CIMOS-a nenadoma izvedeli, da so ostali brez dela, so v sindikatu SKEI začeli opozarjati, da je vodstvo podjetja s skrivanjem svoje namere grobo kršilo zakonodajo. Danes so tudi znova sklicali zbor zaposlenih, ki je tokrat potekal na več lokacijah CIMOS-a hkrati.

Kot smo že poročali je vodstvo ob zapiranju tovarne v Mariboru govori o 150 odvečnih delavcih, sindikat pa opozarja, da ne morejo biti odpuščeni le zaposleni iz Maribora. A vrh Cimosa je jasen, v Mariboru namerava na cesto poslati polovico zaposlenih oziroma 150 ljudi, v Senožečah 50, kar predstavlja četrtino.

Kljub temu, da so želeli izvedeti več informacij, so v večini ostali brez odgovorov. Tudi letnega dopusta niso realizirali.
V Sindikatu so delavce obveščali, da naj ne podpisujejo ničesar, dokler ne bodo prejeli celostnih informacij. V ta namen so danes sklicali tudi zbor delavcev, kjer so jih dodatno opozorili na sporne odpovedi in prerazporejanja.

Vodstvo Cimosa, na čelu katerega je Italijan Gino Berti, po funkciji izvršni direktor, družba pa sodi pod okrilje italijanskega TCH, je krivdo za nastalo situacijo naprtilo aktualnemu virusu, ki je udaril avtomobilsko industrijo po celem svetu. A sekretar SKEI Štajerska Martin Dular je prepričan, da so v Mariboru tudi podjetja, ki sodelujejo z avtomobilsko industrijo pa imajo veliko dela.

Petega oktobra je načrtovan tudi sestanek vodstva podjetja in sindikata, kjer naj bi vodilni pojasnili vse podrobnosti krčenja proizvodnje. Sindikat pravi, da za zdaj še ni natančno znano, koliko delavcev je odveč in zaposleni iz katerih Cimosovih enot – Maribora, Kopra, Vuzenice in Senožeč – bodo izgubili delo. Ker da je treba sestaviti podrobni program odpuščanj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj