spot_img

Zapleti ovirajo delo ptujskega muzeja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož ima 4 soustanoviteljice – Mestno občino Ptuj, Občino Ormož, Občino Sveti Tomaž in Občino Središče ob Dravi. Ustanoviteljice ga financirajo in skrbijo za njegovo delovnje. Decembra 2018 pa se je župan in občinski svet občine Središče ob Dravi odločilo, da muzeja ne bodo več financirali.

Mestna občina Ptuj je predlagala, da bi se zavod prestrukturiral in namesto statusa soustanoviteljic s preostalimi pogodbami podpisal pogodbo o sodelovanju. Ker rešitve niso našli bodo jo primorani poiskati na ptujskem sodišču.

A kljub številnim scenarijem morajo posle nemoteno opravljati dalje. Tako nastajajo številne težave z urejanjem statusa kulturnih institucij. Takšen primer je bila tudi Ptujska Galerija. Zgodba epiloga ne bo dobila kmalu, saj ne občine soustanoviteljice ne Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož kot tudi Ministrstvo za kulturo nimajo moči odločanja oziroma ne morejo prisiliti nikogar, da ostane soustanovitelj muzeja. Tako bodo primer rešili na sodišču.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img