spot_img

Zapleti ovirajo delo ptujskega muzeja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož ima 4 soustanoviteljice – Mestno občino Ptuj, Občino Ormož, Občino Sveti Tomaž in Občino Središče ob Dravi. Ustanoviteljice ga financirajo in skrbijo za njegovo delovnje. Decembra 2018 pa se je župan in občinski svet občine Središče ob Dravi odločilo, da muzeja ne bodo več financirali.

Mestna občina Ptuj je predlagala, da bi se zavod prestrukturiral in namesto statusa soustanoviteljic s preostalimi pogodbami podpisal pogodbo o sodelovanju. Ker rešitve niso našli bodo jo primorani poiskati na ptujskem sodišču.

A kljub številnim scenarijem morajo posle nemoteno opravljati dalje. Tako nastajajo številne težave z urejanjem statusa kulturnih institucij. Takšen primer je bila tudi Ptujska Galerija. Zgodba epiloga ne bo dobila kmalu, saj ne občine soustanoviteljice ne Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož kot tudi Ministrstvo za kulturo nimajo moči odločanja oziroma ne morejo prisiliti nikogar, da ostane soustanovitelj muzeja. Tako bodo primer rešili na sodišču.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img