Zaostrovanje pogoja PCT

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Epidemiološke razmere v državi se še naprej zaostrujejo. Število odkritih okužb je bilo včeraj znova višje kot pred tednom dni, polnijo se tudi bolnišnične kapacitete. Danes se v slovenskih bolnišnicah zaradi covida 19 zdravi že 312 bolnikov, od tega jih 74 potrebuje intenzivno nego. Da bi bil pritisk na bolnišnice v prihodnjih teden čimbolj obvladljiv, bodo v sredo stopila v veljavo nova pravila glede izpolnjevanja pogoja PCT.

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar, je bil odlok o pogoju PCT pripravljen z namenom, da zagotovi maksimalno zaščito vseh državljanov Republike Slovenije. Odlok določa PCT-pogoj, ki ga morajo v času opravljanja dela izpolnjevati vsi delavci in osebe, ki na kakršni koli pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu ali samostojno opravljajo dejavnost.

Pogoj PCT se uvaja tudi v zdravstvu, z izjemo nujne medicinske pomoči. PCT pogoj velja tudi za živilske trgovine, ki se nahajajo v notranjosti večjih nakupovalnih centrov.

Izpolnjevanje pogoja PCT je potrebno tudi za opravljanje dela, stroške samotestiranja zaposlenih pa nosi delodajalec. Pogoj PCT sicer velja tudi v javnem potniškem prometu, izjeme so le učenci in dijaki.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img