Zaman porabili 122 tisočakov javnega denarja

 

Na Dornavski cesti na Ptuju so junija 2017 uredili poligon varne vožnje ter tako omogočili vsem, ki želijo pridobiti vozniški izpit, da to storijo na Ptuju. Komaj leto in pol po izgradnji pa je gradbena inšpekcija prepovedala nadaljnjo uporabo poligona. Ker je uporaba poligona pogoj, da se lahko na Ptuju opravljajo obvezne ure, ki so potrebne za pridobitev vozniškega izpita, ga morajo do maja urediti. V nasprotnem primeru bodo avtošole kandidate morale voziti v Maribor in Mursko Soboto.

Uredili poligon brez potrebnih soglasij

Občinsko podjetje je v vadbeni poligon za motoriste in voznike začetnike, ki se razprostira na 5.000 m2, vložilo 122.000 evrov. Kot je navedeno na odločbi gradbene inšpektorice, velja prepoved uporabe od 1. maja 2020m, vrsta kršitve pa: nelegalna uporaba objekta.

Direktor Javnih služb Alen Hodnik je za Štajerski tednik potrdil, da so z odredbo inšpektorja in posledičnim zaprtjem poligona za avtošole bili seznanjeni. Povedal je, da so na degradiranem območju, ki je že bilo delno asfaltirano, poligon za avtošole uredili, saj niso želeli, da bi se bodoči vozniki morali na praktične ure vožnje voziti v oddaljene kraje, namesto da bi jih opravljali na lokalnem območju.

A niso pridobili vseh potrebnih soglasij. Tako je trenutno v prostorskih planih vrisana cesta, ki po besedah Hodnika nikoli ne bo zgrajena. Posledično so se lotili prestavitvi poligona, da ser bodo cesti umaknili. Napovedujejo, da bo poligon do maja 2020 končan, tako, da mladi vozniki ne bodo odšli v Maribor ali Mursko Soboto.  Kot je Hodnik razložil za Štajerski tednik, bodo imeli dodatne stroške, a to en predstavlja tako velikega problema, saj  bodo na dolgi rok plato tržili tudi v prihodnje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj