Pa ostanimo v občini Dornava, kjer bodo še v tem letu zaključili z največjo načrtovano investicijo Gasilskega doma v Mezgovcih. Izgradnja novega doma je ocenjena na 850.000 evrov, občani pa bodo tako bogatejši za nov dom za druženje.

Od države bodo v tem letu občine za investicije prejele več sredstev, kot je bilo predvideno. Pri projektu gasilsko-kulturnega doma v Mezgovcih pri Pesnici bo zato dornavski proračun letos nekoliko manj obremenjen.

Zaključek gradnje je bil načrtovan že konec prejšnjega meseca, a se je situacija zaradi epidemije zavlekla v november. A kljub temu Merc napoveduje, da bo kulturno-gasilski dom v Mezgovcih zaključen še letos.

Na včerajšnji seji občinskega sveta pa so sprejeli tudi osnutek proračuna za naslednje leto, kjer načrtujejo, kar nekaj novih investicij. V naslednjem proračunskem letu načrtujejo uravnovešene prihodke in odhodke. Podobno kot letos pričakujejo 2,5 milijona evrov prihodkov in odhodkov, med tem bodo za investicije porabili približno 300.000 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj