spot_img

Zaključena rekonstrukcija Maistrove ulice

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Šentilj je zaključila z celovito rekonstrukcijo Maistrove ulice. Slednja velja za eno izmed najbolj obremenjenih cest v občini, zato je bila potrebna temeljite obnove. V sklopu projekta je bila poleg cestišča zagotovljeni glavni liniji fekalne in meteorne kanalizacije, ob tem so izgradili tudi linijski zadrževalnik vode. Investicija je sicer sofinancirana s strani ministrstva za infrastrukturo, ki je tudi financiralo večji delež gradbenih del.

V občini Šentilj so zaključili z eno bolj pričakovanih investicij v zadnjem času,  prenovo Maistrove ulice. Projekt je bil sicer načrtovan že v letu 2020, a se je zaradi administrativnih zapletov prestavil v letošnje leto.

Sanacija ene glavnih prometnih vpadnic v občini Šentilj bo gotovo pozitivno vplivala na razbremenitev prometnih tokov središču kraja. Odziv krajanov, predvsem občanov stanujoč ob Maistrovi ulici so izrazili veliko zadovoljstvo k celoviti sanaciji te prometne povezave.

Ulica je sicer ime dobila po generalu Rudolfu Maistru, kateri je s tem krajem tudi zgodovinsko neposredno povezan. V okviru rekonstrukcije Maistrove ulice so uredili tudi plato pred kulturnim domom in nanj umestili leseno skulpturo Rudolfa Maistra, v nekoliko atipičnem slogu.

Vrednost investicije znaša 2,8 milijona evrov, od tega je 2 milijona financiralo ministrstvo za infrastrukturo, preostalih 800,000 evrov pa šentiljska občina iz občinskega proračuna.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img