Z namenom izboljšanja neugodnega stanja dravskega rečnega in obrečnega ekosistema in dviga kakovosti življenja v dravskem obrečnem prostoru so projektni partnerji pripravili projekt Drava-Natura 2000, reka za prihodnost, v katerem je pomemben partner tudi občina Središče ob Dravi.

Projekt zaDravo bo pripomogel k izboljšanju stanja ohranjenosti vrst in habitatnih tipov rečnega in obrečnega pasu reke Drave.

Projekt bi se moral pričeti že lani, a ga je epidemija prestavila v letošnje leto. V Občini Središče ob Dravi bo urejen krajinski park ob reki Dravi, zato bodo v okviru projekta odkupljene večje gozdne površine.

V vseh partnerskih občinah bodo vzpostavljene nove in obnovljene stare remize, ki bodo nudile ustrezen življenjski prostor za živali. Obenem pa bodo postavljene tudi osveščevalne točke.

Dodatno pa bodo vzpostavili tudi informacijsko točko, za boljšo promocijo vsega, kar bo park v prihodnje ponujal.

Prijavitelj in koordinator projekta je Mariborska razvojna agencij. Projekt pa se izvaja v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za varstvo narave, Direkcijo Republike Slovenije za vode, ZRS Bistra Ptuj ter občini Starše, Duplek in Središče ob Dravi. Projekt znaša 6,2 milijona evrov in se bo izvajal do konca marca 2023.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj