Konec meseca junija se je ves promet zaprla Lackova cesta, obvoz je tako še vedno urejen po okoliških ulicah, čemur nasprotujejo krajani in ob tem opozarjajo, da je večino časa gradbišče samevalo.

Prebivalci ulice Ob ribniku in Rožnodolske ulice so zato z več kot 90 podpisi ustanovili civilno iniciativo, s katero zahtevajo odpravo prometnega kaosa naselja pod Pohorjem. Skrbi jih namreč predvsem večinoma prekoračena hitrost znotraj cone, kjer je najvišja dovoljena hitrost 30 kilometrov na uro.

Vodja urada za komunalo na MOM Suzana Fras je dejala, da je za pojav problematike krivo neskladje med projektno dokumentacijo in z gradbenimi deli na terenu. Ob tem pa je zagotovila, da bo sanacija dela komunalnega področja Lackove ulice urejena do 10. avgusta, kar je verjetno iluzorno pričakovati.

Krajani si torej želijo čim prejšnjo realizacijo projekta, ki bi moral biti že zdavnaj zaključen. Lackova cesta je sicer bila obnovljena pred dvema letoma, a po besedah krajanov se še na njej pojavljajo številne anomalije, ki so nevarne za vse udeležence v prometu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj