spot_img

Zagotovljena sredstva za širitev vrtca

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Cilj vsake lokalne skupnosti je, da kraj živi in se razvija. Še posebej se daje poudarek mladim družinam, da se mladi po končanem šolanju vrnejo v svoj kraj, imajo otroke, si urejajo stanovanja ali gradijo hiše. Pomemben segment razvoja je tudi potrebna infrastruktura – predvsem vrtec in šola. V Videmskem vrtcu pa je prostora za otroke zmanjkalo.

Država je namenila sredstva za vrtce in osnovne šole, a v prvem poskusu jim ni uspelo. Po pritožbi so uspeli pridobiti sredstva, s pomočjo katerih bodo vrtec razširili. Čeprav gre za skoraj milijon evrov, pa za širitev ki jo načrtujejo potrebujejo še najmanj toliko občinskega denarja.

A letos bodo po besedah ravnatelja OŠ Videm Roberta Murka v vrtcih zagotovili mesto vsem vpisanim otrokom, razen tistim, ki še ne izpolnjujejo starostnega pogoja 11 mesecev. Kot je pojasnil za Štajerski tednik bodo ti otroci še vedno na čakalnem seznamu in jih bodo v vrtec vpisali med letom ob morebitnih izpisih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img