Zadeva kegljišče še brez epiloga

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Člani Društva upokojencev sveti Urban – Destrnik so z velikim zanosom vključili v gradnjo športnega centra, saj so prispevali ogromno delovnih ur pa tudi kar nekaj gradbenega materiala. Občina Destrnik in društvo sta sklenila pogodbo o sofinanciranju gradnje centra, in sicer je bila investitorica občina, društvo pa sofinancer. Čeprav objekt, ki se ga je gradilo še pod prejšnjim županom Vladimirjem Vindišem, ni dobil uporabnega dovoljenja, so ga upokojenci ves ta čas kljub temu uporabljali.

Občina Destrnik, ki je lastnica objekta je tako v prekršku, ker dopušča uporabo večnamenskega centra, ki nima uporabnega dovoljenja. Nepravilnosti pri gradnji objekta so ugotovili tudi člani občinskega nadzornega odbora, zato so županu Francu Pukšiču priporočili, da v najkrajšem možnem času pravno-formalno uredi razmerje uporabe objekta.

Nadzor nad izvedbo investicije, v kateri so s svojimi žulji in materialom aktivno sodelovali destrniški upokojenci, je pokazal na številne nepravilnosti. Gradbeni inšpektor je občini med drugim naložil, da odstrani dva nadstreška, ki nista v skladu s projektno dokumentacijo.

Tako je Pukšič pristopil k pridobitvi uporabnega dovoljenja, kajti dokler občin akot lastnica upokojencem dopušča uporabo, krši odločbo inšpektorja.

Pukšič je upokojencem obljubil, da bo naredil vse za pridobitev uporabnega dovoljenja in da dveh nadstreškov, ki sta črni gradnji, ne bo treba rušiti.

Pukšič je vztrajal, da se objekt do legalizacije ne uporablaj, a upokojenci ključev niso predali.
Za župana občine Destrnik je edina kriva za nastalo zmedo nekdanja direktorica občinske uprave Darinka Ratajc, ki po njegovo postopkov ni peljala zakonito.

Občinska uprava tako intenzivno dela na psotopku legalizacije objekta. Glede lastništva je občina kot lastnica zemljišča tudi lastnica nepremičnine, ki stoji na njem. Sofinancerska pogodba, ki jo je društvo podpisalo z občino pa še ne prinaša lastništva na objektu. Društvo upokojencev bi lahko postalo lastnik objekta, če bi mu občina zanj podelila stavbno pravico, akr so potrdili vsi svetniki.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img