spot_img

Začetek sanacije promenade Mestnega parka

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Maribor je začela t realizacijo projekta Celovite obnove promenade Mestnega parka. Investicija, ki je ocenjena na okoli 2,8 milijona evrov bo v 80% pokrita s strani Evropskega kohezijskega sklada. Obnova je razdeljena na tri lokacijske faze, poleg same promenade pa bo vzpostavljena tudi hortikulturna ureditev. Projekt bi sicer po napovedih mariborske občine naj končali še v tem letu.

Uradno se začenja celovita sanacija promenade Mestnega parka, park bo tako po številnih pripombah občanov, glede zapuščenosti, končno obnovljen. Župan Saša Arsenovič pa ocenjuje, da gre za povezavo, med mestnim središčem in t.i. pljuči mesta.

Investicija vredna okoli 3 milijone evrov bo večinsko pokrita z evropskimi sredstvi, a vseeno se poraja vprašanje zakaj tako visoka vrednost investicije za sanacijo promenade?
Mestni park predstavlja enega od najpomembnejših delov zelenih površin Maribora, ki od gričev Kalvarije do Piramide obsegajo več kot pet hektarjev območja. Od leta 1976 pa je to območje zavarovano kot spomenik oblikovane narave, ki ga želijo povezati tudi z ostalimi naravnimi in kulturnimi presežki mesta.

Na občini zagotavljajo, da bo investicija končana do konca letošnjega leta, ob tem pa že snujejo načrte za nadaljnji razvoj Mestnega parka.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Visok jubilej Filozofske fakultete

Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru  obeležuje 15 let od ustanovitve. Ker korenine humanističnega in družboslovnega študija na fakulteti segajo...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img