spot_img

Začetek sanacije promenade Mestnega parka

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Maribor je začela t realizacijo projekta Celovite obnove promenade Mestnega parka. Investicija, ki je ocenjena na okoli 2,8 milijona evrov bo v 80% pokrita s strani Evropskega kohezijskega sklada. Obnova je razdeljena na tri lokacijske faze, poleg same promenade pa bo vzpostavljena tudi hortikulturna ureditev. Projekt bi sicer po napovedih mariborske občine naj končali še v tem letu.

Uradno se začenja celovita sanacija promenade Mestnega parka, park bo tako po številnih pripombah občanov, glede zapuščenosti, končno obnovljen. Župan Saša Arsenovič pa ocenjuje, da gre za povezavo, med mestnim središčem in t.i. pljuči mesta.

Investicija vredna okoli 3 milijone evrov bo večinsko pokrita z evropskimi sredstvi, a vseeno se poraja vprašanje zakaj tako visoka vrednost investicije za sanacijo promenade?
Mestni park predstavlja enega od najpomembnejših delov zelenih površin Maribora, ki od gričev Kalvarije do Piramide obsegajo več kot pet hektarjev območja. Od leta 1976 pa je to območje zavarovano kot spomenik oblikovane narave, ki ga želijo povezati tudi z ostalimi naravnimi in kulturnimi presežki mesta.

Na občini zagotavljajo, da bo investicija končana do konca letošnjega leta, ob tem pa že snujejo načrte za nadaljnji razvoj Mestnega parka.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img