spot_img

Začetek javnih del

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Mariborski zavod za zaposlovanje je tudi letos povprašal izvajalce sezonskih del po njihovih potrebah. Kmetija Danice Juhart, podjetje Meja Šenčur, sadjarstvo Pučnik Lešnik, pesniško podjetje Dveri Pax, Kmetijska zadruga Selnica ob Dravi in Fakulteta za kmetijstvo ter biosistemske vede Univerze v Mariboru bodo potrebovali za javna dela od 150 do nekaj več kot 200 oseb. Direktorica območne službe zavoda za zaposlovanje Maribor Mirjana Zgaga je dejala, da so vse aktualne informacije o sezonskih delih dostopne na spletni strani in v vitrinah uradov za delo: “Za naše območje lahko rečemo, da se začnejo prva dela sedaj, v začetku maja, z razpenjanjem mrež v sadovnjakih. Največ delavcev pa bodo izvajalci del potrebovali od srede avgusta in do konca novembra, ko bo šlo za obiranje jabolk in grozdja.”

Pri sezonskih delih, običajno ne gre za sklepanje delovnega razmerja, vendar pri opravljanju slednjega vseeno velja minimalna urna postavka, ki je letos določena pri vrednosti 5,16 evrov in izvajalci sezonskih del se morajo te minimalne postavke držati. Po navadi pa delodajalci, ki delavcem poleg plačila zagotovijo še prevoz in delovišče, lažje najdejo kandidate za opravljanje sezonskih del.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img