spot_img

Začetek gradnje kanalizacije v Zgornjem Dupleku

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Duplek začenja z izvedbo projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Drave, v sklopu katerega bodo razširili obstoječe javno kanalizacijsko omrežje. Celotna investicija je vredna 2,5 milijona evrov, pri tem bo evropski kohezijski sklad prispeval 1,1 milijona evrov. Projekt bi sicer po napovedih izvajalcev končali do novembra 2022.

V občini Duplek so začeli z razširitvijo kanalizacijskega omrežja, v skupni dolžini 8809 metrov. S tem bo priključitve na javno kanalizacijo deležnih 892 prebivalcev oz. 260 gospodinjstev znotraj aglomeracije odvajanja in čiščenja odpadih voda v porečju Drave.
Izvajalci projekta so trije- VGP iz Ptuja, Pomgrad in Komunala Slovenske gorice. Gradbena dela bodo potekala na petih različnih odsekih, poleg kanalizacijskih vodov pa bodo postavili tudi osem črpališč in zamenjavo slabih dveh kilometrov vodovodnih cevovodov.

Občina Duplek v površinskem smislu velja za sorazmerno veliko občino, ki zajema tudi višje ležeče predele, kjer kanalizacije ni racionalno graditi. Občinski funkcionarji zato že razmišljajo o zagotavljanju gradnje malih čistilnih naprav,

Prioriteta v tem trenutku je razširitev javne kanalizacije, zatem pa se bodo na občini lotili popisovanja gospodinjstev, ki bodo potrebovale sofinanciranje za izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav. Z realizacijo projekta odvajanje in čiščenje odpadne vode v občini Duplek, bo sicer zagotovljena kar 99, 84% pokritost z javno kanalizacijo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img