spot_img

Začetek gradnje kanalizacije v Zgornjem Dupleku

V zadnjem tednu

Občina Duplek začenja z izvedbo projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Drave, v sklopu katerega bodo razširili obstoječe javno kanalizacijsko omrežje. Celotna investicija je vredna 2,5 milijona evrov, pri tem bo evropski kohezijski sklad prispeval 1,1 milijona evrov. Projekt bi sicer po napovedih izvajalcev končali do novembra 2022.

V občini Duplek so začeli z razširitvijo kanalizacijskega omrežja, v skupni dolžini 8809 metrov. S tem bo priključitve na javno kanalizacijo deležnih 892 prebivalcev oz. 260 gospodinjstev znotraj aglomeracije odvajanja in čiščenja odpadih voda v porečju Drave.
Izvajalci projekta so trije- VGP iz Ptuja, Pomgrad in Komunala Slovenske gorice. Gradbena dela bodo potekala na petih različnih odsekih, poleg kanalizacijskih vodov pa bodo postavili tudi osem črpališč in zamenjavo slabih dveh kilometrov vodovodnih cevovodov.

Občina Duplek v površinskem smislu velja za sorazmerno veliko občino, ki zajema tudi višje ležeče predele, kjer kanalizacije ni racionalno graditi. Občinski funkcionarji zato že razmišljajo o zagotavljanju gradnje malih čistilnih naprav,

Prioriteta v tem trenutku je razširitev javne kanalizacije, zatem pa se bodo na občini lotili popisovanja gospodinjstev, ki bodo potrebovale sofinanciranje za izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav. Z realizacijo projekta odvajanje in čiščenje odpadne vode v občini Duplek, bo sicer zagotovljena kar 99, 84% pokritost z javno kanalizacijo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel