V občini Hoče Slivnica so si v letošnjem letu zadali več projektov, s katerimi bodo dosegli dodaten razvoj industrijske cone. V tem trenutku že poteka izgradnja ceste v obrtno cono i11, ki bi naj bila končana do konca meseca septembra. Po besedah župana Marka Soršaka pa so na občini že pripravili projektno dokumentacijo za nadaljnji dve fazi, katerih financiranje zaenkrat ostaja še nedorečeno.

V občini Hoče Slivnica zasebni investitor na jugu industrijske cone v kratkem načrtuje začetek gradnje logističnega centra, ki bi se naj razprostiral na 30 tisoč kvadratnih metrih površine. Začetek delovanja oz. konec realizacije je napovedana za sredino prihodnjega leta. Projekt dodatnega razvoja obrtne cone pa so na občini razdelili na tri faze.
V tem trenutku se že izvaja gradnja ceste v obrtno cono, ki predstavlja prvo etapo. Z izvedbo te investicije bo zagotovljen boljši pretok prometa znotraj same cone, prav tak pa bodo boljše možnosti za širitev gospodarskih dejavnosti.

Po besedah župana Marka Soršaka je občina pripravila projektno dokumentacijo tudi za drugo in tretjo etapo, katerih potek realizacije pa še ni določen, zaradi zaenkrat še nepotrjenih sofinancerskih sredstev iz državnega proračuna in Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Prva faza investicije, ki predstavlja osnovo za širitev industrijske cone bo predvidoma končana še v tem letu, potek ostalih dveh etap pa je odvisen od pristojnih organov na državni in evropski ravni.

Zasebni investitor iz Avstrije Schrak technik načrtuje izgradnjo logističnega centra v vrednosti 3,5 milijona evrov, začel pa bi delovati predvidoma marca 2022. V ločenem projektu pa želi podjetje Futura Cold Store iz Bistrice ob Dravi izgraditi svojo center z hladilnico. Skupno bi s tem v občini Hoče-Slivnica pridobili dodatnih 30 delovnih mest.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj