Začetek cepljenja v UKC Maribor

0
55

Epidemija je sicer v upadu, kljub temu pa se v UKC Maribor zavedajo posledic zdravstvene krize, zato so pri protokolu hospitalizacije bolnike še posebej previdni, z upoštevanjem vseh navodil ministrstva za zdravje in NIJZ.

Če pa je potreben nujen operativni poseg, se po besedah strokovnega direktorja Matjaža Vogrina organizirajo drugače. Sicer je zadovoljen z upadanjem števila okužb tako med pacienti, kot zaposlenimi.

V UKC Maribor pa bodo od danes naprej začeli s cepljenjem prebivalstva, saj se cepilni center V UŠC Leona Štuklja kmalu zapira.

Vzpodbudna novica je, da bodo imeli pacienti, ki se bodo za cepljenje odločili, možnost izbire cepiva. Vseh vrst za enkrat ni na voljo, vendar bo po vsej verjetnosti tudi to kmalu mogoče.

Predhodna najava ni potrebna, za dodatne informacije pa je na voljo celotno osebje na posameznih specialističnih ambulantah oz. oddelkih.

V UKC Maribor si prizadevajo za čim večjo precepljenost prebivalstva, ki bi preprečilo nov val okužb v jesenskem času in posledično manjši pritisk na drugo največjo zdravstveno ustanovo v Sloveniji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here