spot_img

Začenjajo se prvomajske počitnice

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Po šestih tednih intenzivnega šolanja na daljavo, v prihodnjih dneh nekoliko spočili. Počitnice bodo trajale vse do 4. maja, ko se bodo v šolske klopi vrnili dijaki zadnjih letnikov. Napovedi za ostale učence in dijake pa bodo znane po praznikih, pri čemer bo najpomembneje, kakšna bo zdravstvena slika.

Podaljšani roki za vpis 

Okoli 261.500 slovenskih šolarjev, med njimi je okoli 74.000 dijakov in 187.525 učencev, tokratne prvomajske počitnice doživlja nekoliko drugače. Zaradi epidemije koronavirusa so namreč od 16. marca zaprte vse vzgojno-izobraževalne ustanove, klasični sistem izobraževanja s fizično prisotnostjo v šolah pa je nadomestil pouk na daljavo.

Posledično je tudi šolski koledar za tekoče šolsko leto nekoliko spremenjen. Tako bo letos prvič po 20 letih odpadlo nacionalno preverjanje znanja. Novi so tudi roki za prijavo in vpis v srednje šole in dijaške domove za naslednje šolsko leto, oba sta podaljšana do 11. maja.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img