spot_img

Začenja se prenova dvorane Tabor

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na mariborski občini so pred ponedeljkovo 26. Redno sejo predstavili aktualne javne razpise, projekte ki so v teku in načrtovane investicije v prihodnosti. Eden izmed najpomembnejših projektov je Dvorana Tabor, za katero je župan Arsenovič že napovedal uvedbo v delo. Slednji je z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom opravil tudi razgovor, glede državnih projektov v mestu, v sklopu katerih izstopa 25- milijonska izgradnja Centra Rotovž.

Mestna občina Maribor tvorno sodeluje s pristojnimi ministrstvi v sklopu državnih projektov v mestu. O teh sta se danes tudi pogovarjala župan mariborske občine in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Na mariborski občini so napovedali tudi uvedbo v delo, v sklopu projekta sanacije Dvorane Tabor. Ob zadnjem zbiranju ponudb, je prišlo do zapleta z financiranjem, saj je ponudba izvajalcev močno odstopala od finančnih okvirjev občine. Ker projekt sofinancira tudi pristojno ministrstvo pa je bilo zaplet nujno čim prej rešiti.

V tem trenutku se zaključujejo številni projekti, najbolj izpostavljen in finančno najbolj obremenljiv pa je v statusu javnega naročila, gre za izgradnjo Centra Rotovž.

Pred časom je bil uradno potrjen tudi projekt aglomeracije- gradnje kanalizacijskega v dolžini 24 kilometrov. Kljub temu pa bo po končani investiciji še približno 2% občanov brez priključitve na javno kanalizacijo. Kakšno rešitev ponujajo na občini temu delu gospodinjstev?

Župan je še spomnil, da so tik pred tretjim zbiranjem ponudb za dograditev in sanacijo podružnice vrtca Pobrežje v Brezju,. Po dveh neuspelih poskusih pa računajo na uspešno izbiro izvajalca in podpis pogodbe.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img