spot_img

Začenja se letošnji Festival Mladi Maribor

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Mariboru v hibridni obliki, v živo in preko spleta, začenjajo letošnji Festival Mladi Maribor, ki bo do 26. novembra ponudil pestro paleto možnosti za sodelovanje in aktiviranje. V sklopu letošnjega dogodka bo na 18 različnih lokacijah v mestu in preko spleta potekalo več kot 20 dogodkov, namenjenih lažjemu odločanju o prihodnosti mladih.

Kakšna bo vsebina festivala?

Kot je povedal programski koordinator festivala Marko Lük, bodo v prvem delu dogodka obiskovalce povabili v mladinske centre in druge mariborske prostore za mlade, kjer bodo potekale najrazličnejše ustvarjalne delavnice, od sodobnih tehnoloških in glasbenih ter celo do varjenja piva. Osem srednjih šol iz Maribora in Ptuja se bo spremenilo v gledališča, ki bodo gostila mladinske gledališke skupine iz sedmih evropskih držav v sklopu mednarodnega projekta EYE-Net 2.0.

Festival je leta 2014 začela mariborska mestna občina kot enega od trajnostnih učinkovprojekta Evropske prestolnice mladih 2013, od leta 2015 pa za njegovo izvedbo skrbi Mladinski kulturni center (MKC) Maribor. Po besedah vodje mladinskih programov Željka Milovanovića je zaradi epidemije, tako kot že lanski tudi letošnjo osmi nekoliko poseben, saj ga bodo izvedli v hibridni obliki. Ker so zdravstvene razmere zadnje dni še bolj zahtevne, so pripravljeni tudi na to, da večji del programa v primeru dodatnih zaostritev ukrepov prenesejo v digitalno obliko.

Festival razdeljen na dva dela

Sicer pa bo drugi del festivala že drugo leto zapored namenjen virtualnemu kariernemu sejmu poklicev in izobraževanja. Kot je povedala predsednica komisije za mladinska vprašanja v mariborski občini Nomi Hrast, bo ta ponujal priložnost za odkrivanje novih poklicev in interesnih aktivnosti, ki bodo mladim olajšale odločitev pri izbiri srednje šole ali fakultete.

Sejem bo namenjen mladim iz osmih statističnih regij, od 15. do 21. novembra bo na skupni spletni platformi www.karierni-sejem.si potekal za osnovnošolce, od 22. do 28. novembra pa za srednješolce. Dogodek je že lani vzbudil veliko zanimanja, saj se ga je, čeprav je bil organiziran le za območje mariborske občine, udeležilo 20.000 mladih, na njem pa se je predstavilo več kot sto razstavljavcev.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img