spot_img

Začenja se letošnji Festival Mladi Maribor

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Mariboru v hibridni obliki, v živo in preko spleta, začenjajo letošnji Festival Mladi Maribor, ki bo do 26. novembra ponudil pestro paleto možnosti za sodelovanje in aktiviranje. V sklopu letošnjega dogodka bo na 18 različnih lokacijah v mestu in preko spleta potekalo več kot 20 dogodkov, namenjenih lažjemu odločanju o prihodnosti mladih.

Kakšna bo vsebina festivala?

Kot je povedal programski koordinator festivala Marko Lük, bodo v prvem delu dogodka obiskovalce povabili v mladinske centre in druge mariborske prostore za mlade, kjer bodo potekale najrazličnejše ustvarjalne delavnice, od sodobnih tehnoloških in glasbenih ter celo do varjenja piva. Osem srednjih šol iz Maribora in Ptuja se bo spremenilo v gledališča, ki bodo gostila mladinske gledališke skupine iz sedmih evropskih držav v sklopu mednarodnega projekta EYE-Net 2.0.

Festival je leta 2014 začela mariborska mestna občina kot enega od trajnostnih učinkovprojekta Evropske prestolnice mladih 2013, od leta 2015 pa za njegovo izvedbo skrbi Mladinski kulturni center (MKC) Maribor. Po besedah vodje mladinskih programov Željka Milovanovića je zaradi epidemije, tako kot že lanski tudi letošnjo osmi nekoliko poseben, saj ga bodo izvedli v hibridni obliki. Ker so zdravstvene razmere zadnje dni še bolj zahtevne, so pripravljeni tudi na to, da večji del programa v primeru dodatnih zaostritev ukrepov prenesejo v digitalno obliko.

Festival razdeljen na dva dela

Sicer pa bo drugi del festivala že drugo leto zapored namenjen virtualnemu kariernemu sejmu poklicev in izobraževanja. Kot je povedala predsednica komisije za mladinska vprašanja v mariborski občini Nomi Hrast, bo ta ponujal priložnost za odkrivanje novih poklicev in interesnih aktivnosti, ki bodo mladim olajšale odločitev pri izbiri srednje šole ali fakultete.

Sejem bo namenjen mladim iz osmih statističnih regij, od 15. do 21. novembra bo na skupni spletni platformi www.karierni-sejem.si potekal za osnovnošolce, od 22. do 28. novembra pa za srednješolce. Dogodek je že lani vzbudil veliko zanimanja, saj se ga je, čeprav je bil organiziran le za območje mariborske občine, udeležilo 20.000 mladih, na njem pa se je predstavilo več kot sto razstavljavcev.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img