spot_img

Začenja se Kavč festival

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Danes se v Mariboru začenja mednarodni festival intimnih sobnih dogodkov, imenovan Kavč festival. Gre za koncept intimnih koncertov, predstav in performencov v stanovanjih. V Mariboru bo festival potekal prvič, v Ljubljani pa že četrtič. Dogodki se bodo odvili v 90 stanovanjih.

Obiskovalci pridobijo naslov šele ob rezervaciji brezplačne vstopnice, s seboj prinesejo copate, kaj za pod zob in priporočeni prostovoljni prispevek, ki predstavlja edino plačilo nastopajočim umetnikom. Letos napovedujejo, da bodo promovirali tudi posebne prostore – bolnišnice, uradi, manjši lokali, študentski domovi ali domovanja brezdomcev.

V Mariboru 9 dogodkov

V Mariboru so dogodek družno organizirali kolektiv ZIZ, KD Matita, Radio Marš in Lutkovno gledališče Maribor. Tukaj se bodo dogodki zvrstili od danes do ponedeljka, nato pa se dogajanje seli v Ljubljano, Celje, Novo Gorico, Loško dolino, Trst, Kamnik in na Ptuj.

Festival namenja tudi veliko pozornost dogodkom za ranljive skupine. Tako bodo v ljubljanski Hiši otrok in umetnosti organizirali koncert za otroke z motnjami v duševnem razvoju ter dogodek za brezdomce in zbrane prispevke namenili organizaciji Kralji ulice.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img