spot_img

Začenja se gradnja Parka vodnih doživetij

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Znano je, da ima župan Radencev Roman Leljak, ambiciozne načrte za park in nekdanje letno kopališče, ki vidno propadata. Na mestu nekdanjega bazena, zgrajenega že leta 1962, naj bi nastal Park vodnih doživetij.

Zemljišče, na katerem se je doslej nahajal bazen, že pripravljeno na nadaljnja dela. Glede na načrte naj bi na tem območju zrasel avditorij v bazenu oziroma svojevrsten prireditveni oder z dvema prizoriščema, ki bi sprejel do 600 obiskovalcev.
Projekt ocenjujejo na več milijonov evrov, vendar je točno finančno konstrukcijo moč pričakovati šele prihodnje leto.

Že Leljakov predhodnik Janez Rihtarič je s propadajočim bazenom imel velike načrte, a so na koncu vsi padli v vodo, danes pa je bazen celo zasipan z gradbenim materialom, ki je nastal ob urejanju ceste. A Leljak je odločen, da bo z realizacijo projekta pričel že naslednji teden.

Veliko neznank je okoli lastništva parka, saj naj bi bilo lastništvo večine površin v lasti družbe Sava turizem. Kot nam je razložil župan pogovori intenzivno potekajo v pripravi pa je menda že tudi predlog za zamenjavo zemljišč. Leljak je sicer že večkrat poudaril, da želi Radence vrniti na zemljevid pomembnih turističnih destinacij, kar bi mu s tem projektom nedvomno uspelo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Na “štengah” padel 10 let star rekord

Tradicionalni tek po 454 stopnicah na Kalvarijo je bo Univerzitetna športna zveza Maribor, že 12. leto izpeljala uspešno. V...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img