Slovenija bo danes doživela dva pomembna nogometna mejnika. Prvič bo njena reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu do 21 let, kot sogostiteljica celinskega prvenstva za mlade nogometaše skupaj z Madžarsko pa bo gostila tudi največji nogometni dogodek v zgodovini samostojne države.

Danes Slovence čaka obračun proti Špancem

Slovenija bo odprla prvenstvo s tekmo skupine B v Mariboru proti aktualnim prvakom Špancem. Ta bo ob 18. uri, istočasno pa bosta drugo tekmo v tej skupini v Celju igrali Italija in Češka.

Selektor slovenske reprezentance Milenko Ačimović je v torek dejal, da slovenska izbrana vrsta že nestrpno pričakuje nastop na domačem prvenstvu. Proti Špancem je napovedal možnost visokega pritiska v obrambi, s katerim domače moštvo želi favoriziranim nasprotnikom preprečiti izvajanje nadzora nad igro.

Prvi dan prvenstva bosta na sporedu še tekmi skupine A, ki gostuje na Madžarskem. Vzhodni sosedi Slovenije se bodo ob 21. uri v Szekesfehervarju srečali z Nemci, v Budimpešti pa se bosta ob isti uri pomerili mladi reprezentanci Romunije in Nizozemske.

Evropsko prvenstvo drugačno od tistih v prejšnjih izvedbah

Tokratni turnir evropskih mladih nogometašev bo v marsičem poseben, saj bo prvi s 16 ekipami, torej štirimi več kot na prejšnjih dvaindvajsetih prvenstvih, obenem pa bo prvič v dveh delih. Skupinski del bo trajal do 31. marca, izločilne tekme pa bodo sledile v začetku junija, s finalom 6. junija v Ljubljani.

Poleg omenjenih skupin A in B na turnirju v skupini C, nastanjeni na Madžarskem, nastopajo še Rusija, Islandija, Francija in Danska, v skupini D, ki bo tekme igrala v Sloveniji, pa Anglija, Švica, Portugalska in Hrvaška.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj