Začenja se Borštnikovo srečanje

55. izvedba festivala Borštnikovo srečanje ne pripravljena. V prihodnjih dveh tednih bo v Mariboru na ogled več kot 30 vrhunskih gledaliških predstav slovenskih in tujih producentov, številni dogodki v spremljevalnem in strokovnem programu ter festivalska uvodna sklopa, posvečena mladim.

Strokovna žirija za nagrado Borštnikov prstan, ki so jo letos sestavljali Ira Ratej, Mojca Jan Zoran, Tomaž Toporišič, Marinka Štern ter Aleš Novak je najvišjo nagrado za igralsko ustvarjalnost letos namenila dramskemu igralcu Petru Boštjančiču, ki je nekoč dejal “nimam se za umetnika, ampak za delavca”.

Tudi na pripravo in izvedbo Festivala Borštnikovo srečanje so v pomembni meri vplivale epidemiološke razmere in z njimi povezani ukrepi. Spomladi so šla razmišljanja tudi v to smer, da bi sam program festivala tudi skrajšali.

Programsko in predvsem organizacijsko je letošnji festival prilagojen, kapacitete v dvoranah so zmanjšane, ob upoštevanju ukrepov NIJZ bo poskrbljeno za varnost obiskovalcev in festivalskih gostov.

Tudi v teh negotovih razmerah organizatorji ohranjajo festivalsko kontinuiteto in stik med ustvarjalci ter občinstvom, ponujajo pogled v trenutno stanje slovenske gledališke ustvarjalnosti ter delček tuje in nagrajujejo najbolj prepoznavne gledališke dosežke.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj