spot_img

Začele so se Rimske igre

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na Ptuju so na na laž postavili zgodovinske učbenike, ki trdijo, da je Rimski imperij že zdavnaj propadel. Avtorji teh knjig očitno še niso obiskali Rimskega kampa nedaleč od Ptujskega gradu, kjer so se včeraj pričele že 14. Rimske igre.

Skupine Rimljanov in barbarov na Ptuj prihajajo od blizu in od daleč. Gre za izjemen dogodek, na katerega na Ptuju resno računajo in pomeni privlačen del že sicer bogate turistične ponudbe Ptuja.

In razvijanje privlačnih vsebin bo na Ptuju v prihodnje še nekoliko lažje. Rimski kamp Poetovio se lahko namreč od letošnjega leta pohvali z novo pridobitvijo. Na Ptuju ob raznih infrastrukturnih projektih sicer radi potarnajo nad njihovo arheologijo, zaradi katere se izvajanje kakšnega projekta zavleče, a so na svojo zgodovino vseeno izjemno ponosni.

Rimske igre so tako tudi dokaz dobrega sodelovanja občine in občanov, saj se lahko dobre zgodbe razvijajo le ob medsebojni podpori vseh, želijo napredek. Na Ptuju so zadovoljni vsi, občina, Zavod za turizem Ptuj in Društvo Poetovio 69.

Če ste veličastno otvoritev Rimskih iger zamudili, se lahko z Rimljani družite še ves konec tedna. Že jutri ob 11. uri jih bo mogoče spoznati tudi na ptujskih ulicah.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img