spot_img

Začela se je letošnja matura

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

S pisnim izpitom iz angleščine se začenja izpitni rok spomladanske splošne in poklicne mature. Iz Državnega izpitnega centra so sporočili, da bo maturo letos prvič opravljalo 15.567 dijakov – na splošno se je prijavilo 6078, na poklicno pa 9489 kandidatov. Dijaki, ki opravljajo maturo prihajajo s 84 šol, maturo pa bodo opravljali iz 35 različnih predmetov.

Letošnja matura s spremenjeno časovnico

Matura se bo v ponedeljek nadaljevala z esejem iz materinščine – slovenščine ali italijanščine oz. madžarščine, ki bi ga sicer morali maturanti po prvotnem načrtu pisati 5. maja. Na isti dan se bodo po odmoru lotili še druge pisne pole, kot je bilo predvideno že pred epidemijo covida-19.

Pisni izpit iz matematike bo 6. junija, iz drugih predmetov izbirnega dela splošne mature pa bodo potekali od 2. do 17. junija. Ustne izpite bodo na vseh šolah v skladu z maturitetnim koledarjem izvedli od 15. do 23. junija.

Z uspehom na splošni maturi bodo dijake seznanili na šolah 13. julija. Na isti dan si bodo od 7. ure lahko pogledali svoje rezultate pri posameznih predmetih s pomočjo šifre tudi na spletu.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img