Začela se je letošnja matura

 

S pisnim izpitom iz angleščine se začenja izpitni rok spomladanske splošne in poklicne mature. Iz Državnega izpitnega centra so sporočili, da bo maturo letos prvič opravljalo 15.567 dijakov – na splošno se je prijavilo 6078, na poklicno pa 9489 kandidatov. Dijaki, ki opravljajo maturo prihajajo s 84 šol, maturo pa bodo opravljali iz 35 različnih predmetov.

Letošnja matura s spremenjeno časovnico

Matura se bo v ponedeljek nadaljevala z esejem iz materinščine – slovenščine ali italijanščine oz. madžarščine, ki bi ga sicer morali maturanti po prvotnem načrtu pisati 5. maja. Na isti dan se bodo po odmoru lotili še druge pisne pole, kot je bilo predvideno že pred epidemijo covida-19.

Pisni izpit iz matematike bo 6. junija, iz drugih predmetov izbirnega dela splošne mature pa bodo potekali od 2. do 17. junija. Ustne izpite bodo na vseh šolah v skladu z maturitetnim koledarjem izvedli od 15. do 23. junija.

Z uspehom na splošni maturi bodo dijake seznanili na šolah 13. julija. Na isti dan si bodo od 7. ure lahko pogledali svoje rezultate pri posameznih predmetih s pomočjo šifre tudi na spletu.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj