Začel se je Festival Lent

0
29

Epidemija koronavirusa je posegla na številna področja vsakdanjega življenja, zabava je zagotovo eno izmed teh. Če je lani Festival lent zaradi epidemije potekal konec avgusta in so organizatorji zaradi epidemioloških razmer imeli nemalo težav, se letos, v svoji 29. izvedbi vrača na tiste tradicionalne datume in prav nocoj odpira svoja vrata.

Letos bo Festival Lent potekal na 38ih prizoriščih, številni nastopajoči pa bodo obiskovalcem popestrili vroče poletne večere. Vendar, pravila so pravila, koncerta se lahko udeležijo le osebe, ki izpolnjujejo pogoj PCT tako, da imajo pri sebi dokazilo o prebolelosti COVID-19, cepljenju ali negativnem izvidu testa na virus SARS-CoV-2. Kljub temu se v Narodnem domu ne bojijo upada obiska.

Črnič dodaja, da so vsi obiskovalci pri nakupu vstopnic opozorjeni, da morajo izpolnjevati omenjene pogoje za obisk prireditve, vendar pri obiskovalcih ne bodo preverjali ali pogoje tudi izpolnjujejo. Še vedno pa velja to, da je potrebno v primeru preverbe PCT pogojev uradni osebi predložit ustrezno dokazilo. Pa vendar bo ob številnih prizoriščih zaživel tudi center Maribora.

Festivalsko dogajanje se bo nadaljevalo tudi po koncu Festivala Lent, ki se zaključi v soboto 3. junija. Ena izmed novosti je projekt Glasba z balkonov, ki bo predvidoma potekal ob koncu tedna, v pripravi pa je tudi Lent po Lentu, ki prinaša številne dogodke.

Dogajanje v Mariboru bodo torej popestrili številni dogodki, pridružili pa se bodo tudi drugi organizatorji, ki bodo poskrbeli za to, da bo Maribor julija in avgusta zaživel v glasbenem vzdušju. Pa vendar, vsaj letos se lahko poslovimo od določenih dogodkov, ki so nekako veljali za stalnico festivala.

Glavnega odra že nekaj časa ni, ta je dajal sami promenadi poseben utrip, poslavlja pa se tudi sama promenada z gostinsko ponudbo, ki je po mnenju organizatorjev festivalu dala poseben čar.

Epidemija koronavirusa je letos odnesla tudi stalnico festivala, nekaj, kar so ljudje z veseljem pričakovali in se ob zaključku Lenta nekaj minut pred polnočjo zbirali ob nabrežju Drave in številnih drugih lokacijah po mestu.

Leto 2022 prinaša jubilejno, trideseto obletnico Festivala Lent. Načrt so že v pripravi, znani so tudi datumi, festival bi se moral pričeti 24. junija prihodnje leto. Ali bodo načrti velikopotezni ali ne pa ni odvisno samo od Narodnega doma Maribor.

Samo upamo lahko, da se bodo razmere normalizirale in bo Maribor prihodnje leto lahko gostil jubilejni Festival Lent v obliki, ki smo je bili vajeni pred temi koronskimi časi. Pa vendar, Lent nocoj odpira svoja vrata in pred vaji je priložnost da si s številnimi dogodki popestrite ta praznični večer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here