Začel se je 15. občinski praznik

0
64

V občini Videm je potekala otvoritvena slovesnost ob začetku 15 občinskega praznika. Uvodne prireditve se je udeležil tudi župan Branko Marinič, ki je podelil nagrade za posameznike in društva, ki so v zadnjem letu prikazali dodano vrednost in širili prepoznavnost občine po celotni državi. Prejemnik županove nagrade pa je postal tudi priznani slovenski zeliščar in poznavalec zdravilnih rastlin Stanko Zemljak.

V občini Videm pri Ptuju je potekala osrednja slovesnost ob 15. občinskem prazniku. Odziv lokalne skupnosti je bil izjemen, še posebej ob dejstvu enoletnega prisilnega premora prirejanja javnih prireditev, zaradi epidemije novega koronavirusa.
Uradna slovesna prireditev je bila zgolj uvod v 14 dnevno dogajanje, ki je vsako leto privabljalo številne obiskovalce, česar na občini nadejajo tudi v letošnjem letu.

Na prireditvi so podelili 15 različnih nagrad, društvom in posameznikom, ki so pripomogli k širjenju dobrega glasu občine na več področjih po vsej Sloveniji.
Stanko Zemljak je sicer priznani zeliščar, na tem področju pa deluje od upokojitve naprej, v tem času pa je s svojimi nasveti svetoval marsikateremu bolniku, saj je velik poznavalec tudi zdravilnih rastlin. Takšne nagrade, predvsem občine kjer domuje, pa mu pomenijo ogromno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here