Začel je s tremi kozami, danes piše zgodbo inovativnega uspeha

Naziv inovativni mladi kmet 2021 je prejel Gregor Slavec iz Knežaka, ki izdeluje sladoled iz ekološkega kozjega mleka, pakiran v papirni, okolju prijazni embalaži. Naziv so mu podelili danes na slovesnosti v predsedniški palači v Ljubljani.

“Danes gledam v vaše mlade oči in vidim prihodnost slovenskega podeželja,” je ob razglasitvi zmagovalca dejal predsednik republike Borut Pahor in se v imenu države zahvalil Zvezi slovenske podeželske mladine za dolgoletno sodelovanje in vztrajanje pri akciji Inovativni mladi kmet/kmetica.

Ljubljana, predsedniska palača. Dogodek ob podelitvi naziva inovativni mladi kmet/kmetica, ki ga organizirata Zveza slovenske podeželske mladine in Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.

Za naziv inovativnega mladega kmeta ali inovativne mlade kmetice 2021 so se poleg Slavca potegovali Sara Berglez Zajec, Simon Čretnik, Katja in Barbara Leber Vračko, Rok Gartnar, Eva Pavlič Seifert, Timotej Kovač, Katarina Puhan Gjerkeš, Anton Požar, Katja Sinkovič in Barbara Zakrajšek.

Kot so sporočili iz predsednikovega urada, je Pahor letošnjim kandidatkam in kandidatom čestital z besedami, da ga njihove zgodbe prepričajo, da bo ena od najpomembnejših prednosti, ki jih v primerjavi z državami srednje in vzhodne Evrope Slovenija ohranja po osamosvojitvi, ostala – to je sorazmeren razvoj podeželja.

“Mladim kmeticam in kmetom res ni mogoče očitati, da ne bi razumeli velikih sprememb v svetu in trajnostnemu razvoju dajete osrednji pomen,” je dejal Pahor.

Vse več izobraženih ljudi ostaja na kmetijah, da bi s svojim znanjem, prodornostjo in inovativnostjo slovenskemu podeželju ponudili nekaj več. Zato se nam po njegovem mnenju ni treba bati za prihodnost slovenskega podeželja.

Začeli so praktično iz nič – s tremi kozami

Pred osmimi leti, ko so začeli iz nič, si niso predstavljali, da bodo danes tukaj
Zmagovalec letošnjega izbora Slavec je ob razglasitvi povedal, da si pred osmimi leti, ko so začeli iz nič, niso predstavljali, da bodo tukaj.

“Začeli smo s tremi kozami, danes smo tu, v predsedniški palači, ponosni,” je dejal.

Svoje poslanstvo razume tudi kot navdih mladim, da bi se ukvarjali s kmetijstvom, ga skupaj razvijali, ohranjali naravo in varovali živali.

Udeležence slovesnosti so nagovorili tudi predsednik Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) Roman Žveglič, vodja projekta Inovativni mladi kmet/kmetica 2021 Žan Koroša in predsednika komisije izbora Jožica Rozman Vodopivec. Slovesnosti se je udeležil tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek.

video novice

00:03:42
00:02:58
00:04:09
00:03:32

Dan, ko mošt postane vino

spot_img

Še več branja...

PODOBNI ČLANKI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj