Začasna rešitev na poti do novega vrtca

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občinska uprava v Sveti Trojici ima sladko-kisle skrbi. V občino se preseljuje vedno več ljudi, kar je videti na vsakem koraku, vse več je tudi mladih družin. Letos se je tako zgodilo, da je v obstoječem vrtcu zmanjkalo prostora za šest otrok prvega starostnega obdobja.
Z omenjeno začasno rešitvijo so v občini dosegli, da v tem trenutku na čakalni listi za vrtec ni nobenega otroka. Vseeno pa problem prostorske stiske v vrtcu zgrajenem leta 2008 ostaja. Nov trojiški vrtec bo bolj premišljeno in racionalno načrtovan, zagotavlja župan David Klobasa.

Leta 2008 so se gradnje takrat novega vrtca, po besedah župana, lotili premalo premišljeno.
Pri novem vrtcu v Sveti Trojici ne želijo odkrivati tople vode. S preslikavo primerov dobrih praks želijo projekt čimbolj poceniti, tako bodo najprej privarčevali že pri projektni dokumentaciji.
Da je nov vrtec več kot potreben dokazujejo številne novogradnje v občini Sveta Trojica. Ljudje so občino kot kaže prepoznali kot primerno okolje za ustvarjanje doma.
Za nove soobčane bodo v Sveti Trojici sicer zgradili novo ulico, novo naselje ob Slovenski ulici ter novo naselje v Gočovi.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img