V Slovenski Bistrici bosta ključna projekta leta 2021 obnova dotrajane Športne dvorane in izgradnja zahodne obvoznice. Celovita sanacija športne dvorane je ocenjena na okoli 7 milijonov evrov in jo bo financirala občina iz občinskega proračuna, zahodno obvoznico pa bo za 4,5 milijona evrov izgradila Direkcija za infrastrukturo. Poleg tega imajo na občini načrte posodobiti tudi cestno infrastrukturo v okoliških krajevnih skupnostih.

V občini Slovenska Bistrica so sprejeli investicijske načrte za vlaganje v cestno infrastrukturo, ki je v določenih predelih precej dotrajan, predvsem v naseljih v okoliških krajevnih skupnostih izven središča Slovenske Bistrice.

V Slovenski Bistrici so si za leto 2021 zadali ambiciozen in investicijsko naravnan proračun, ki znaša kar 29 milijonov evrov. Velik delež skupnih prihodkov pa bodo namenili za investicije na več področjih.

V občini se nahaja kar nekaj projektov, ki so že v fazi izvajanja. V kratkem pa bodo začeli tudi celovito obnovo Športne dvorane, h kateri bodo dogradili prizidek, ter zgradili nov plezalni center. Športna dvorana je namreč nujno potrebna sanacije, saj je bila zgrajena leta 1986 in je celo nevarna za svoje porabnike. Projekt je skupaj vreden 7 milijonov evrov, večino denarja pa bo zagotovila občina.

Ena najpomembnejših investicij leta v Slovenski Bistrici pa je zagotovo izgradnja zahodne obvoznice. Ta bo dvopasovna, s kolesarsko stezo in stezo za pešce na obeh straneh, priključne ceste, križišča ter odvodnjavanje padavinskih in odpadnih voda. Vrednost naložbe je slabih 4,5 milijona evrov, investitor pa je Direkcija za infrastrukturo.
Skozi območje trenutnih gradbenih del na zahodni obvoznici dnevno pripelje tudi do 100 tovornjakov, kar bi se po realizaciji investicije spremenilo. Projekt izgradnje Zahodne obvoznice pa naj bi bila zaključena do aprila prihodnje leto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj