V občini Juršinci izbrali nadomestnega občinskega svetnika

Natančno 411 volivcev dveh naselij občine Juršinci, in sicer Hlaponci ter Kukova, se je lahko odločalo o izvolitvi nadomestnega občinskega svetnika, potem ko je donedavni svetnik Donald Rus junija prevzel vodenje PU Maribor. Kot edini kandidat na volilni glasovnici je bil za svetniško mesto izbran Alojz Rakuša iz vrst SLS.

Kakšna je bila udeležba?

Predsednik občinske volilne komisije Jani Toplak je po preštetih glasovih povedal, da se je nadomestnih volitev udeležilo 68 volilnih upravičencev, kar pomeni 16,5-odstotno udeležbo. Za Alojza Rakušo je glasovalo vseh 68 volivcev, medtem ko neveljavnih glasovnic ni bilo.

Stranka SLS, ki ji pripada tudi župan Alojzij Kaučič, ima v devetčlanskem občinskem svetu zdaj pet svojih predstavnikov. Po dva svetnika imata SDS in LDS, Rus pa je bil edini nestrankarski svetnik in hkrati tudi Kaučičev županski protikandidat na zadnjih lokalnih volitvah. Za odstop z mesta svetnika se je odločil, ker funkcija občinskega svetnika s položajem policijskega direktorja ni združljiva.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Na klop Maribora se vrača Ante Šimundža

Novo vijol’čno poglavje: v Ljudski vrt se vrača Ante Šimundža. Po tem, ko je Damir Krznar v ponedeljek zapustil mesto trenerja, iskanje njegovega naslednika ni...

Več podobnih novic

Skip to content