spot_img

V občini Juršinci izbrali nadomestnega občinskega svetnika

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Natančno 411 volivcev dveh naselij občine Juršinci, in sicer Hlaponci ter Kukova, se je lahko odločalo o izvolitvi nadomestnega občinskega svetnika, potem ko je donedavni svetnik Donald Rus junija prevzel vodenje PU Maribor. Kot edini kandidat na volilni glasovnici je bil za svetniško mesto izbran Alojz Rakuša iz vrst SLS.

Kakšna je bila udeležba?

Predsednik občinske volilne komisije Jani Toplak je po preštetih glasovih povedal, da se je nadomestnih volitev udeležilo 68 volilnih upravičencev, kar pomeni 16,5-odstotno udeležbo. Za Alojza Rakušo je glasovalo vseh 68 volivcev, medtem ko neveljavnih glasovnic ni bilo.

Stranka SLS, ki ji pripada tudi župan Alojzij Kaučič, ima v devetčlanskem občinskem svetu zdaj pet svojih predstavnikov. Po dva svetnika imata SDS in LDS, Rus pa je bil edini nestrankarski svetnik in hkrati tudi Kaučičev županski protikandidat na zadnjih lokalnih volitvah. Za odstop z mesta svetnika se je odločil, ker funkcija občinskega svetnika s položajem policijskega direktorja ni združljiva.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img