Osem občin Spodnjega Podravja – poleg Ptuja še Hajdina, Kidričevo, Majšperk, Dornava, Juršinci, Markovci in Gorišnica – se je leta 2018 združilo pri projektu gradnje regionalnih kolesarskih povezav. A občina Dornava je bila iz projekta izključena.

A kljub smelim načrtom se finančna konstrukcija za Dornavsko občino ni iztekla. Nosilec projekta je Mestna občina (MO) Ptuj, ki odseka kolesarske steze proti Dornavi ne bo gradila, saj nima dovolj sredstev.

Ptujska občina je nosilka projekta, saj edina v regiji premore prometno strategijo, ki je pogoj, da lahko z investicijo kandidirajo za evropska sredstva. Tako so vse občine, ki v projektu sodelujejo vezane na Ptuj.

Problematičen pa je tudi projekt obnove vodovodnega sistema. Po številnih težavah, kolegijih Podravskih županov, sestankih in dogovorih so sprejeli sklep, ki načrtuje delno skupno obnovo.

A bo tudi tukaj potrebno zagotoviti kar nekaj evropskega denarja. Trenutna prioriteta je obnova mostu, ki jo morajo sofinancirati, za kar pa potrebujejo zajetno vsoto denarja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj