Za izdelavo mobilne aplikacije prispelo 6 ponudb

 

Na poziv za oddajo ponudb za razvoj mobilne aplikacije za obveščanje o stikih z okuženimi s covidom-19 se je odzvalo šest ponudnikov. Od teh so zaradi preseganja ponudbene cene dve ponudbi že izločili. V okviru predvidene ponudbene cene  so ponudbe štirih podjetij, to so RSTeam, Net informatika, Comtrade CDS ter Informacijsko tehnološki center.

Ker gre za naročilo v vrednosti do 40.000 evrov ni treba izvesti javnega naročila, ampak zadošča evidenčno naročilo. Ministrstvo za javno upravo je poziv objavilo 12. julija, od ponudnika pa se pričakuje prilagoditev mobilne aplikacije za operacijska sistema iOS in Android, ki temelji na t.i. nemški aplikaciji Corona-Warn-App, ter razvoj grafičnega vmesnika za povezavo na zaledni sistem covid-19 opozorilnega sistema.

Razpon vrednosti ponudb je precejšen, ugotavljajo na ministrstvu. Najceneje je mobilno aplikacijo pripravljeno razviti podjetje RSTeam, in sicer za 4026 evrov. Ponudbena cena podjetja Net informatika je 9700 evrov, Comtrade CDS 42.090 evrov, Informacijsko tehnološkega centra pa 47.580 evrov. Vse cene vključujejo tudi DDV.

Strokovna skupina bo zdaj ponudbe preučila, sledil pa bo podpis pogodbe z izbranim izvajalcem, kar naj bi se po navedbah ministrstva zgodilo predvidoma v naslednjih dveh dneh.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj