V 12. krogu Prve lige Telekom Slovenija se bosta v Športnem parku Šiška pomerila Bravo in Maribor. Varovanci Dejana Grabića so po izjemni lanski sezoni v aktualni močno padli v formi in zasedajo šele 8. mesto. Na drugi strani so Mariborčani na zadnji tekmi z Domžalami s popolnim preobratom zmagali in se zavihteli na vrh lestvice.

Kljub boljšim rezultatom pa v taboru Maribor ni vse pozitivno, proti Domžalam se je poškodoval steber obrambe Nemanja Mitrović, ki bo bojda odsoten celotno sezono. Zato v klubu že iščejo rešitve kdo ga bo nadomestil. Adekvatnih zamenjav trenutno ni, kot zasilna rešitev pa se omenja vezist Aleks Pihler.

Gre za drugo tekmo med tema dvema tekmecema, na prvi j že Maribor ob debiju Camoranesija zmagal z visokih 4-1, a je večino golov dosegel z pomočjo individualne kakovosti posameznikov. Na gostovanju na ljubljanskem ŽAK-u pa bo potrebna tudi moštvena igra, v kar bodo nogometaše praktično prisilile manjše dimenzije igrišča.

Bravo ima za razliko iz lanske sezone veliko novih nogometašev, filozofija vzgoje mladih obetavnih igralcev pa je ostala. Nevarni so v protinapadih in veliko tečejo v globino. T.i. faktor x pa bi lahko bil napadalec Maribora Aljoša Matko, lani posojen član Brava, ki ekipo in posledične slabosti dodobra pozna.

Maribor išče kontinuiteto in to predvsem v rezultatih. Zmaga na tekmi z Bravom pa je zelo pomembna, saj vijoličaste v prihodnjih treh krogih čaka neugodna Tabor Sežana in gostovanji pri aktualnem prvaku Celju in večni tekmici ljubljanski Olimpiji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj