Svetniki Mestne občine Maribor bodo na četrtkovi seji med drugim potrjevali tudi prvi rebalans proračuna za leto 2021. Mestna občina Maribor želi z rebalansom, ki bo prinesel dodatnih pet milijonov evrov v proračun vnesti nekaj novih projektov. Z rebalansom občina načrtuje tudi prihranke, ki izhajajo iz trenutno ugodnejših pogojev zadolževanja na finančnem trgu.

Prvi rebalans proračuna za leto 2021 tako prinaša reprorgam kreditov Mestne občine Maribor. Ta je v začetku leta začela z analizo finančnega trga in ugotovila, da je trenutno na trgu relativno velika količina denarja po sorazmerno nizkih cenah, ki so nižje od cen, ki jih občina trenutno plačuje za že obstoječe kredite.

Občina bo po pričakovanem sprejetju rebalanska proračuna objavila redni razpis za oddajo zavezujočih ponudb bank.
V proračun so vključena tudi odobrena sredstva iz strani države za investicijo v dvorano

Tabor v višini 3,2 milijona evrov.
Z rebalansom prihaja tudi do nekaterih prerazporeditev na postavkah urada za komunalo in projektne pisarne. Z rebalansom bo proračun Mestne občine Maribor tako višji od sprva načrtovanega.

Na sami seji bo sicer vložen tudi amandma župana zaradi pridobljenih državnih sredstev Ministrstva za kulturo za sanacijo Čeligijevega stolpa, obnovo vzhodne fasade mariborskega gradu in sanacijo vlage v Sinagogi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj