Z otroci se morate pogovoriti o koronavirusu

0
54

 

Strokovnjaki Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Maribor so v času epidemije COVID-19 na voljo od ponedeljka do petka, v času od 8.00 do 18.00 na telefonski številki 040 83 21 05.

Telefon je namenjen vsem, ki potrebujejo pomoč, še posebej podpori otrokom, mladostnikom in staršem pri obvladovanju neugodnih čustev (tesnobe, jeze, žalosti…) ob epidemiji COVID-19, staršem pri vzgoji in delu z otroki pri šolanju na daljavo, staršem pri delu z otroki z učnimi težavami in posebnimi potrebami ter podpori partnerjem pri zmanjševanju konfliktov, izboljšanju komunikacije in obvladovanjem neprimernih odzivov v stresnih situacijah.

Z otroci se o koronavirusu starši in skrbniki morajo pogovarjati

Ker se vsi sedaj ukvarjajo samo še z epidemijo v Svetovalnem centru za otroke, mladostnik ein starše Maribor svetujejo, da se starši o tej temi pogovorijo s svojimi otroci, še posebej s starejšimi predšolskimi otroci. “Grozljive novice o smrtnih žrtvah polnijo časopise in odzvanjajo v naših ušesih. Ker so vrtci in šole zaprte, druženje z vrstniki in celo starimi starši pa omejeno oziroma kar prepovedano, se pojavljajo stiske in strahovi. Otroci imajo premalo izkušenj, da bi pravilno razumeli situacijo, v kateri smo,” so zapisali na spletni strani.

V teh časih je treba otroke vzeti resno; informacije je treba pravilno pojasniti, saj se lahko v otroški domišljiji ugnezdijo napačna prepričanja o bolezni. Ko se bojijo posledic epidemije starši, je razumljivo, da se bodo bali tudi otroci (npr. kaj se bo zgodilo, če starši ostanejo brez dela in zaslužka…).

Napiši komnetar

Please enter your comment!
Please enter your name here