Z orožjem nad nekdanjega zaposlenega

Selected Takes - Shot on RED ONE

V petek, 22.5.2020, so bili policisti na interventno številko 113 obveščeni, da je prišlo do streljanja na območju Policijske postaje Ormož. Tisti večer so se trije moški pripeljali na dvorišče stanovanjske hiše na območju PP Ormož, kjer so z resno grožnjo in z uporabo strelnega orožja poskušali doseči, da bi tam stanujoči oškodovanec, v svojo škodo odstopil od prijave zoper nekdanjega delodajalca, ki jo je podal na Finančni upravi Republike Slovenije.

Z namenom izsiljevanja, zastraševanja in prisiljenja k storitvi oz. opustitvi drugega dejanja, so osumljeni ogrozili življenje in telo tam stanujočih, saj je eden izmed osumljencev s strelnim orožjem nameril in najmanj dvakrat ustrelil neposredno v stanovanjsko hišo, v katero se je tik pred tem zatekla oškodovančeva žena. V času streljanja so se v hiši nahajali trije oškodovanci, in sicer dve odrasli osebi in otrok, nihče pa pri tem ni utrpel telesnih poškodb.

Po dejanju so osumljeni zbežali iz kraja dejanja in bili izsledeni na območju Maribora, kjer jim je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Vsi osumljeni so bili 24.5.2020 s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper vse odredil pripor. Utemeljeno so osumljeni storitve kaznivega dejanja izsiljevanja po členu 213/III-I Kazenskega zakonika (KZ-1) v zvezi s 34. členom istega zakonika in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po členu 314/II (KZ-1).

Za kaznivo dejanje izsiljevanja po členu 213/III-I (KZ-1) je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, enaka kazen pa je zagrožena za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti po členu 314/II (KZ-1).

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj