V občini Cerkvenjak razvijajo svojo turistično zgodbo. Izhodišče načrtovanja razvoja turizma v občini Cerkvenjak izhaja iz potrebe po širjenju in hkrati uvajanju novih gospodarskih panog na podeželju, od kmetijskih do obrtniških, ki bodo v občini zagotavljala tudi razvoj turizma. Tako je že vse pripravljeno na novo pridobitev.

Cerkvenjak na dotik kot so poimenovali projekt bo zajemal namestitev interaktivne informacijske table v centru naselja Cerkvenjak, celotna vrednost projekta pa je ocenjena na 16.307 evrov.

Nadejajo se novih turističnih produktov, ki bi še dodatno povečali zanimanje domačih pa tudi tujih turistov za biser v slovenskih goricah.
Ob tem se zavedajo, da turisti potrebujejo več kot le dobro žlahtno kapljico in lep razgled na okoliške griče, zato želijo skupaj z LAS Ovtar obnoviti gasilski stolp in ponuditi razgled v kar tri sosednje države.

Na območju občine Cerkvenjak se vse od njene ustanovitve izvajajo programi, razpisi, ki so v teh letih močno prispevali in doprinesli k razvoju turistične dejavnosti v kraju. Zato je tudi obnova Razglednega stolpa eden od kamenčkom pestrega mozaika.

Za učinkovito organizacijo turističnih aktivnosti na lokalni ravni pa v občini Cerkvenjak računajo tudi na močno podporo lokalnih društev, s pomočjo katerih bi vsem obiskovalcem ponudili pester nabor znamenitosti in aktivnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj