spot_img

Z mopedi po Sloveniji

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Prijatelji Mopedisti, kot so se poimenovali, so se s svojimi mopedi v sobotnih jutranjih urah pripeljali pri v Šentilj, kje so opravili tudi kratek postanek. Kot so povedali, so se, danes sicer prvič, podali na pot po Sloveniji, želijo pa si, da bi ta vožnja postala tudi tradicionalna. Mopediste sta pozdravila ter jim zaželela srečno pot tudi župan in podžupan občine Šentilj mag. Štefan Žvab in mag. Vladimir Maher.

Pobudo za vožnjo okoli Slovenije z starodobnimi mopedi znamke Tomos je dal eden izmed članov skupine Prijatelji Mopedisti, ki za enkrat še ne delujejo kot organizirano društvo, vendar imajo slednjega v prihodnosti tudi ustanoviti.
Pot mopedistov bo dolga in zahtevna, še posebej ob dejstvu, da gre za starejše mopede, ki dosežejo maksimalno hitrost okoli 40km/h.

Ob takšnih podvigih pa je nujno tudi spremstvo avtomobila, ki na cesti opozarja na organizirano skupino prevoznih sredstev, ki so v današnjih časih na cestnih površinah prej izjema kot pravilo.
Priprave na pot okoli Slovenije so trajale približno tri mesece, na katerih so sodelujoči popravljali morebitne tehnične pomanjkljivosti na svojih mopedih.

Prijatelji Mopedisti imajo namen biti dejavni tudi prihodnje leto, ko se bodo lotili še neprimerno obsežnejšega izziva, kateri bo zahteval še več priprav in bo neprimerno zahtevnejši od letošnjega.

V zadnjem času beležimo manjšo rast uporabe Tomosovih mopedov, ki jih je istoimensko podjetje začelo izdelovati že leta 1954 v predelu Semedele. V vseh letih delovanja so izdelali kar 72 različnih prototipov mopedov in motociklov. Podjetje je sicer leta 2019 pristalo v stečaju, vendar se v Sloveniji še vedno najde kar veliko mopedističnih zanesenjakov, ki jim je ta oblika prevoznega sredstva še posebej pri srcu.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img