V občini Šentilj deluje društvo Prijatelji mopedisti, ki vsako leto združuje vse več članov. Idejo o ustanovitvi društva je podal njen podpredsednik Otmar Špindler, organizacijski plan delovanja pa predsednik društva Peter Maher. Prijatelji mopedisti so se letos sicer že drugič podali na enotedensko turnejo po Sloveniji, za naslednje leto pa že imajo velikopotezne ideje o podaljšanju tradicionalne trase.

Prijatelji mopedisti iz občine Šentilj so se drugič zbrali v naselju Lokavec v občini Sveta Ana v Slovenskih goricah in se odpravili na pot po Sloveniji z motorji znamke Tomos. Pot bo trajala teden dni, kar gre za hvalevreden dosežek, predvsem glede na starost motornih koles.

Letos se je na pot podalo 12 mopedističnih zanesenjakov, pred odhodom pa sta jima srečno pot zaželela župan občine Šentilj Štefan Žvab in podžupan Vladimir Maher. Občina je sicer glavni sponzor izpeljave tega dogodka.

V društvu so se odločili, da bodo letos v primerjavi z lanskim letom prevozili nekoliko več kilometrov. Za naslednje leto pa se nadejajo še veliko bolj organizacijsko zahtevnega podviga.

V občini Šentilj se še, kljub propadlemu podjetju Tomos najde veliko motociklističnih navdušencev, ki doma hrani svoje motorje in to ne samo kot razstavni oz. spominski eksponat, ampak celo za prevozno sredstvo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj