Minuli teden pa je v Lenartu potekal delovni sestanek med tamkajšnjim županom Janezom Krambergerjem in predstavniki obeh krajevnih skupnosti, osnovne in glasbene šole, zdravstvenega doma, knjižnice in razvojne agencije. Župan mag. Kramberger jih je seznanil s sprejetim proračun za leto 2021 in investicijami, ki jih želijo realizirati v tem letu. Projekte in načrte so predstavili tudi predstavniki omenjenih ustanov.

Vsakoletno srečanje javnih zavodov in občinske uprave, na čelu z županom, je omejila epidemija. Zato so srečanje izvedli takoj, ko je bilo to mogoče. Tako so se tistim najzaslužnejšim zahvalili nekoliko drugače.

Beseda je tekla o številnih projektih, ki jih javni zavodi v letošnjem letu načrtujejo, pa tudi o obremenjenosti tamkajšnjega zdravstvenega zavoda.

Delo obeh osnovnih šol je v času šolanja na daljavo potekal v skladu z načrtom. Razlogi za to so tudi v dobri zmogljivosti širokopasovnega interneta, ki je omogočal, da so še tisti najbolj oddaljeni šolanje spremljali preko elektronskih naprav.

Seznanili so se tudi z delom vrtca v času epidemije, ki je nemoteno zagotavljal nujno varstvo.

Tudi delo knjižnice je med epidemijo potekalo po ustaljenem urniku. Svoje delo so prilagodili razmeram in svojim komitentom pošiljali knjige tudi po pošti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj