spot_img

Z brezplačnim cepljenje proti gripi več postelj za covid bolnike

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Mesto Dunaj od oktobra skoraj četrtini svojih meščanov ponuja brezplačno cepljenje proti gripi. Z večjo precepljenostjo želi mesto namreč v času virusa covid-19 razbremeniti mestno zdravstvo. Prednost pri cepljenju imajo starejši, otroci in zdravstveno osebje.

Brezplačno cepljenj za vse, kar na tramvaju

Mesto je že letos spomladi naročilo 400.000 odmerkov cepiva proti gripi, kar je trikrat toliko kot lani. Akcija brezplačnega cepljenja bo potekala od 1. oktobra letos do konca marca prihodnje leto, vsak dan pa načrtujejo do 3.000 cepljenj. Brezplačno cepivo je omogočeno v sodelovanju z zdravniško in lekarniško zbornico. Cepljenje bodo izvajali osebni zdravniki in redne ambulante, na voljo pa bo tudi v domovih za starejše, zavodih za osebe s posebnimi potrebami in celo v posebej za to preurejenem tramvaju. Dunaj je po vsem mestu postavil tudi sedem dodatnih cepilnih centrov in 37 cepilnih ambulant.

Postelje v bolnišnicah želijo rezervirati hudo bolnim

S to ponudbo namerava Dunaj svoje meščane spodbuditi k cepljenju, precepljenost v mestu potrojiti in v bolnišnicah zagotoviti več prostora za druge težke bolezni, predvsem za težje bolnike s covidom-19. Dunajski župan Michael Ludwig si je v prihajajoči sezoni gripe za cilj zadal približno eno četrtino cepljenih meščank in meščanov.

»Ponudba brezplačnega cepljenja velja za vse ljudi, ki živijo v mestu. Predvsem pa za tako imenovane rizične skupine,« je v ponedeljek povedal župan. V naslednjih dneh bodo starejše na akcijo opozorili tudi po pošti. Poleg starejših meščanov pa imajo prednost tudi otroci. »Znanost kaže, da so pri influenci prav otroci super raznašalci,« je dodal župan.

Pogoj za cepljenje je izpolnjena prijava po spletu ali na zdravstvenem telefonu. Posebnost je »cepilni tramvaj«, ki bo od oktobra potoval po obljudenih mestnih lokacijah, ljudje pa se bodo lahko cepili kar na licu mesta.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img