spot_img

WiFi4EU tudi v Lovrencu na Pohorju

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

S tretjim razpisom WiFi4EU po 15.000 evrov evropskih sredstev za zagotovitev brezplačnega dostopa do interneta bo do internetne povezave na javnih mestih  prišlo še sedem podravskih občin, med njimi je tudi občina Lovrenc na Pohorju. Vzpostavitev sistema pa podpira možnost, da lahko občani in tudi drugi obiskovalci do interneta dostopajo na osmih različnih lokacijah po celotni občini.


Evropska komisija želi s posebnim programom WiFi4EU državljanom in obiskovalcem povsod v Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta na javnih mestih, kot so parki, trgi, javne zgradbe, knjižnice, zdravstveni domovi in muzeji.

Zato bo financirala stroške nakupa  in namestitve opreme v višini 15,000e za brezplačne dostopne točke Wi-Fi, medtem ko bo upravičenec kril stroške povezljivosti, torej internetno naročnino in vzdrževanja opreme za najmanj tri leta.

Za prijavo na razpis WIFI4EU se je odločila tudi Občina Lovrenc na Pohorju, s čimer je pridobila bon v višini 15.000 EUR za namestitev opreme za brezžični internet na javnih mestih v občini. Brezplačno WIFI omrežje je na različnih lokacijah občanom že dostopno

S vzpostavitvijo sistema bo možno do interneta dostopati na osmih različnih lokacijah po celotni občini.

Skupnost WiFi4EU je torej interaktivni forum, ki se uporablja kot neposredna kontaktna točka med. občinami in podjetji za namestitev Wi-Fi za izmenjavo informacij. Sodelovanje občine Lovrenc na Pohorju pa je pomembno, zdaj gre za dokaj odročno občino, kjer internetne hitrosti nikakor niso med hitrejšimi v Sloveniji.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Na “štengah” padel 10 let star rekord

Tradicionalni tek po 454 stopnicah na Kalvarijo je bo Univerzitetna športna zveza Maribor, že 12. leto izpeljala uspešno. V...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img