spot_img

WiFi4EU tudi v Lovrencu na Pohorju

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

S tretjim razpisom WiFi4EU po 15.000 evrov evropskih sredstev za zagotovitev brezplačnega dostopa do interneta bo do internetne povezave na javnih mestih  prišlo še sedem podravskih občin, med njimi je tudi občina Lovrenc na Pohorju. Vzpostavitev sistema pa podpira možnost, da lahko občani in tudi drugi obiskovalci do interneta dostopajo na osmih različnih lokacijah po celotni občini.


Evropska komisija želi s posebnim programom WiFi4EU državljanom in obiskovalcem povsod v Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta na javnih mestih, kot so parki, trgi, javne zgradbe, knjižnice, zdravstveni domovi in muzeji.

Zato bo financirala stroške nakupa  in namestitve opreme v višini 15,000e za brezplačne dostopne točke Wi-Fi, medtem ko bo upravičenec kril stroške povezljivosti, torej internetno naročnino in vzdrževanja opreme za najmanj tri leta.

Za prijavo na razpis WIFI4EU se je odločila tudi Občina Lovrenc na Pohorju, s čimer je pridobila bon v višini 15.000 EUR za namestitev opreme za brezžični internet na javnih mestih v občini. Brezplačno WIFI omrežje je na različnih lokacijah občanom že dostopno

S vzpostavitvijo sistema bo možno do interneta dostopati na osmih različnih lokacijah po celotni občini.

Skupnost WiFi4EU je torej interaktivni forum, ki se uporablja kot neposredna kontaktna točka med. občinami in podjetji za namestitev Wi-Fi za izmenjavo informacij. Sodelovanje občine Lovrenc na Pohorju pa je pomembno, zdaj gre za dokaj odročno občino, kjer internetne hitrosti nikakor niso med hitrejšimi v Sloveniji.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img