spot_img

WHO za prepolovitev števila mrtvih in poškodovanih v prometnih nesrečah

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V svetu vsak dan v prometnih nesrečah umre 3500 ljudi, kar pomeni 1,3 milijona na leto, poškoduje se jih 50 milijonov, je v četrtek opozorila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), ki je predstavila akcijski načrt za varnost v cestnem prometu. Cilj je do leta 2030 zmanjšati število žrtev in poškodovanih v prometnih nesrečah za vsaj polovico.

Raziskava WHO o prometnih nesrečah

Glede na trenutne razmere bi v naslednjem desetletju prometne nesreče zlasti v državah z nizkimi in srednjimi dohodki zahtevale dodatnih 13 milijonov smrti in 500 milijonov poškodb, ki bi jih bilo mogoče preprečiti, poudarja WHO.

“Izguba življenj in sredstev za preživetje, povzročena invalidnost, žalost in bolečina ter finančni stroški, ki jih povzročijo prometne nesreče, povzročajo nevzdržen davek za družine, skupnosti, družbe in zdravstvene sisteme,” je ob tem opozoril generalni direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Toliko tega trpljenja je mogoče preprečiti z varnejšimi cestami in vozili ter s spodbujanjem varne hoje, kolesarjenja in večje uporabe javnega prevoza,” je dodal.

Akcijski globalni načrt ukrepanja za varnost v cestnem prometu določa praktične, na dokazih temelječe korake, ki jih lahko sprejmejo vse države in skupnosti za reševanje življenj, še poudarja WHO.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img