Podravski vodovod se, kljub številnim interesom vse bolj odmika. Po večletnih nesoglasjih so občine projekt regijskega vodovoda razdelile po sklopih, da si bodo lahko tudi vsaj približno enakomerno razdelile stroške, ki bodo pripadli na posamezno lokalno skupnost. Zgodba na ormoškem pa je precej drugačna.

Projekt Oskrba s pitno vodo v porečju Drave – 2014-2020 (ormoško območje) je bil zastavljen v letu 2014 kot projekt treh občin Občine Ormož, Občine Središče ob Dravi in Občine Sveti Tomaž. Vrednost investicije znaša skoraj 8,5 milijonov evrov, od tega so si občine iz Kohezijskega sklade uspele pridobiti 48-odstotkov in iz državnega proračuna 33-odstotkov. Razliko bodo prispevale občine iz lastnih sredstev.

In za razliko od Spodnje podravskih občin, kjer se župani o projektu nikakor ne morejo poenotiti, na ormoškem že načrtujejo nove projekte, pri tem pa uspešno črpajo evropska sredstva.

Dober zgled je tudi povezovanje pri energetski sanaciji objektov. Tako so v občini središče ob Dravi v povezavi z občino Ormož prijavili kar tri energetske prenove objektov.
Tako so ormoške občine vnovič potrdile dejstvo, da se namesto z besedami interese svojih občanov najlažje uresniči z dejanji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj