spot_img

Vzgojno-izobraževalnim zavodom sodobna IKT oprema v vrednosti 16,2 milijona evrov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

IKT opremo v skupni vrednosti 16,2 milijona evrov bo predvidoma do konca leta 2021 prejeli okoli tisoč vzgojno-izobraževalnih zavodov (vrtci, osnovne in srednje šole).

Kaj omogoča IKT?

S temi sredstvi želi ministrstvo dodatno opremiti vzgojno-izobraževalne zavode s sodobno informacijsko-komunikacijsko tehnologijo, kar jim bo omogočilo razvoj in uvajanje izobraževalnega sistema v virtualnem okolju.

Uporaba IKT v šolah je pomembna, saj pripomore k razvoju spretnosti ter pridobivanju IKT znanja, ki je za učenčevo nadaljnjo izobraževanje ključno. Seveda pa moramo paziti, da je glavi cilj ta, da se dosegjo boljši rezultati učenja, kot  v predhodnih obdobjih. Zelo pomembno pa je razmisliti o tem, pri katerih temah in predmetih, je uporaba IKT smiselna.

MIZŠ za nakup IKT opreme prispevalo 2,5 milijona evrov

Gre za 13,6 milijona evrov iz sredstev evropskega sklada za regionalni razvoj iz pobude »ReactEU-IKT za vzgojno-izobraževalne zavode«, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa bo prispevalo še dobrega 2,5 milijona proračunskih sredstev.

V minulem tednu je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport začelo z dobavo opreme. Tako bodo v prihodnjih tednih vrtci in šole prejeli 10.000 prenosnih računalnikov, za okoli 8 milijonov evrov pa bodo prejeli še preostale IKT opreme, kot so kamere, projektorji, modemi, interaktivni zasloni

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img