spot_img

Vzgojno-izobraževalnim zavodom sodobna IKT oprema v vrednosti 16,2 milijona evrov

V zadnjem tednu

IKT opremo v skupni vrednosti 16,2 milijona evrov bo predvidoma do konca leta 2021 prejeli okoli tisoč vzgojno-izobraževalnih zavodov (vrtci, osnovne in srednje šole).

Kaj omogoča IKT?

S temi sredstvi želi ministrstvo dodatno opremiti vzgojno-izobraževalne zavode s sodobno informacijsko-komunikacijsko tehnologijo, kar jim bo omogočilo razvoj in uvajanje izobraževalnega sistema v virtualnem okolju.

Uporaba IKT v šolah je pomembna, saj pripomore k razvoju spretnosti ter pridobivanju IKT znanja, ki je za učenčevo nadaljnjo izobraževanje ključno. Seveda pa moramo paziti, da je glavi cilj ta, da se dosegjo boljši rezultati učenja, kot  v predhodnih obdobjih. Zelo pomembno pa je razmisliti o tem, pri katerih temah in predmetih, je uporaba IKT smiselna.

MIZŠ za nakup IKT opreme prispevalo 2,5 milijona evrov

Gre za 13,6 milijona evrov iz sredstev evropskega sklada za regionalni razvoj iz pobude »ReactEU-IKT za vzgojno-izobraževalne zavode«, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa bo prispevalo še dobrega 2,5 milijona proračunskih sredstev.

V minulem tednu je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport začelo z dobavo opreme. Tako bodo v prihodnjih tednih vrtci in šole prejeli 10.000 prenosnih računalnikov, za okoli 8 milijonov evrov pa bodo prejeli še preostale IKT opreme, kot so kamere, projektorji, modemi, interaktivni zasloni

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel