Vstopna točka

Včeraj so med ulicama Eve Lovše in Proletarskih brigad pričeli s pripravljanjem območja za primer izbruha koronavirusa v Mariboru. Tukaj bo urejena ena izmed 16-ih točk za odvzem brisa v državi. Lokacija je po mnenju Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca dobra zaradi dostopa za občane, v neposredni bližini se nahaja tudi organizacijska enota nujne medicinske pomoči s prehospitalno enoto in nujnimi reševalnimi vozili.

Svetovna zdravstvena organizacija je pred dnevi globalno tveganje širjenja novega koronavirusa povišala z visokega na zelo visoko oz. na najvišjo raven. Zato so tudi v Mariboru vse pristojne službe v polni pripravljenosti. Osebni zdravnik bo kontaktiral zaposlene in napotil pacienta na omenjeno vstopno točko na Cesti proletarskih brigad. Ob tem poudarjajo, da na točko pacienti ne bodo prihajali sami, vendar šele po posvetu z osebnim ali napotnim zdravnikom. V izogib gneči bo pacient najprej seznanjen z uro odvzema. Zdravnik bo nato odločil ali bo šel pacient v izolacijo domov ali bo poslan na nadaljnjo obravnavo v bolnišnico.

Postavili bodo 4 mobilne kontejnerje in tako v najkrajšem možnem času vzpostavili vse potrebno za ureditev vstopne točke. Vstopna točka za odvzem vzorcev bo začela obratovati v prihodnjih dneh

Vstopna točka pri Gasilski brigadi Maribor bo namenjena prebivalcem Maribora, sosednjih občin ter občin Slovenska Bistrica, Lenart, Ptuj in Ormož.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content