spot_img

Vsi, ki vstopajo v državo, gredo v enotedensko karanteno

V zadnjem tednu

 

Medtem ko je doslej veljalo, da se osebam po vstopu v državo odredi karanteno za 14 dni, bodo od včeraj naprej osebe, ki bodo prišle v Slovenijo, morale odslej za sedem dni v karanteno na naslovu prebivanja ali nastanitve. Slovenski državljani, ki bodo ob prehodu meje navedli, da so okuženi ali da imajo očitne znake koronavirusne bolezni 19, bodo morali takoj po telefonu poklicati osebnega zdravnika ali nujno medicinsko pomoč.

Tujcev s sumom na covid 19 ne bodo spustili v državo

Tujcem, ki bodo v Sloveniji opravljali delo, bodo karanteno odredili na naslovu, ki bo naveden v potrdilu delodajalca, ki ga bodo morali pokazati na meji. Delodajalci bodo morali tem osebam zagotoviti ustrezne pogoje prestajanja karantene in prehrano. Tujim državljanom brez stalnega prebivališča v Sloveniji, ki bodo kazali znake okužbe, pa vstopa v državo ne bodo dovolili.

Po sedmih dneh še odvzem brisa

Sedmi dan karantene jim bodo vzeli bris za testiranje na novi koronavirus. Če bo oseba odvzem zavrnila ali če ji brisa ne bo mogoče odvzeti, se bo karantena avtomatično podaljšala še za sedem dni. Če bo test negativen, bo karantena prenehala. Če bo pozitiven, pa bodo osebo obravnavali skladno s smernicami za obravnavo okuženih z novim koronavirusom.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Dizelsko gorivo in kurilno olje 8 centov cenejša

Najvišji dovoljeni drobnoprodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa bosta v naslednjem 14-dnevnem obdobju,...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel