Vse več zanimanja za nepremičnine

0
190

Občina Sveti Jurij se v zadnjem desetletju razvija tudi na demografskem področju. Po ocenah župana Petra Škrlca se je v Jurovski dol preselilo več 100 novih prebivalcev, med njimi tudi mladih družin. Zaradi povečanega povpraševanja po dodatnih nepremičninah in zazidljivih zemljiščih, bo zato prioritetnega pomena sprejetje občinskega podrobnega prostorskega načrta.

V občini Sv. Jurij v Slo. Goricah bo poleg investicijskih projektov, v letošnjem letu prioriteta sprejetja občinskega podrobnega prostorskega načrta, za potrebe izgradnje dodatnih stanovanjskih naselij. V Jurovski dol v zadnjem desetletju beležijo množično priseljevanje, čemur primerno je tudi povpraševanje po nepremičninah .

Za gradnjo dodatnega stanovanjskega naselja so se odločili zaradi pomanjkanja zazidljivih zemljišč v samem centru Sv. Jurija. Župan Peter Škrlec predvideva, da bo se v kraj v prihodnje priseljevalo še več novih prebivalcev oz. predvsem mladih družin, iz enega pomembnega vzroka.

Na odločitev o izgradnji večjega števila nepremičnin pa bodo vplivali tudi drugi dejavniki. Tako vrtec kot osnovno šolo imajo v Sv Juriju zgledno urejeno, kar sta še dodatna razloga za visoka pričakovanja občinske uprave v bližnji in daljni prihodnosti na demografskem področju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here