spot_img

Vse več testiranj na covid 19

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Vstopna točka v Maribor je prva testiranja na prisotnost okužbe z novim koronavirusom pričela v začetku marca. Takrat je bila postavljena med ulicama Eve Lovše in cesto Proletarskih brigad. S pričetkom poletja in zmanjšanjem števila testiranj so vstopno točko preselili na območje zdravstvene postaje Tezno. Število dnevno opravljenih testov pa je konec avgust pričelo naraščati, zato je bila ponovna selitev vstopne točke nujna.

V začetnih mesecih testiranj so na vstopni točki v Mariboru dnevno odvzeli do 100 brisov, ob koncu poletja pa se je ta številka močno povečala. Hkrati z večjim številom odvzetih brisov pa se je povečalo tudi število pozitivnih.

Pred dnevi je Evropska komisija objavila priporočila za enoten pristop k testiranju na novi koronavirus v Evropski uniji. Med drugim se je zavzela tudi za to, da od testa do seznanitve posameznika z rezultatom ne sme miniti več kot 24 ur.

Po novem lahko odslej odvzem brisov pri osebah s sumom na okužbo opravlja vsak izvajalec zdravstvenih storitev. Tako so pri Zdravstvenem domu v Slovenski Bistrici že vzpostavili tako imenovano drive in točko za odvzem brisa. O vzpostavitvi takšne točke pa razmišljajo tudi v Lenartu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img