spot_img

Vse več Romunov in Bolgarov povzroča drzne tatvine

V zadnjem tednu

 

Policisti v Podlehniku so minulo leto obravnavali 1119 kršitev cestnoprometnih predpisov, leto prej skoraj 400 manj. Večina kršiteljev je bila tujcev, ki so se preko Podlehnika napotili proti morju.

Kot poroča Štajerski tednik je stanje v Podlehniku z varnostnega vidika v prometu ugodno, saj se lani na območju Podlehnika ni zgodila nobena prometna nesreča s smrtnim izidom, prometne nesreče s telesnimi poškodbami pa so v upadu. Lani so tako zabeležili le eno, leto prej šest, skupno so obravnavali 43 prometnih nesreč. So pa v preteklem letu zaznali porast alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč, zato temu sedaj posvečajo več pozornosti.

Velik porast tatvin

V porastu pa je vse več tatvin,  in sicer so jih obravnavali kar 18, leto prej štiri manj. Zanje so odgovorni predvsem državljani Bolgarije, Romunije in tudi slovenski Romi. Po besedah tamkajšnje policije gre za vlome, drzne tatvine in  napade na bankomate. V kratkem nameravajo pripraviti posebno obvestilo za občane, ki ga bodo objavili na spletni strani.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Dizelsko gorivo in kurilno olje 8 centov cenejša

Najvišji dovoljeni drobnoprodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa bosta v naslednjem 14-dnevnem obdobju,...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel